Blockchain
    realising its full potential
    ‘Gegarandeerd geïnspireerd je weekend in.’

    Stel je voor…een internationale handelstransactie met leveringscondities zonder dat er een bank aan te pas komt. Of de overdracht van een huis zonder een derdenrekening, dus zonder notaris. Hoe kun je dit mogelijk maken? Met Blockchain: de technologie die ten grondslag ligt aan Bitcoin.

    Blockchaintechnologie maakt het mogelijk dat twee partijen, zonder tussenkomst van een derde centrale partij zoals de overheid of een centrale bank, een door een online netwerk gecontroleerde transactie doen. Op een betrouwbare wijze, tegen minimale kosten. Denk onder andere aan smart trade contracts, verkiezingen, garanties, copyright en virtuele valuta. Door de technologie kunnen we zelf gegevens met elkaar uitwisselen, hebben we de beveiliging in eigen hand en kunnen we zelf de regels bepalen.

    Grote namen uit Silicon Valley en Londen hebben al geïnvesteerd in tientallen startups die de infrastructuur en applicatielagen bouwen bovenop Blockchain. Ook de eerste banken begeven zich op het speelveld, o.a. BBVA. Hun voornaamste doel: opdoen van kennis en ervaring in deze voor bankiers nieuwe tak van sport. De British Bankers Association en UK Payments Council geven aan dat de blockchaintechnologie de overdracht van waarde fundamenteel kan veranderen, denk o.a. aan virtuele beurzen. Anders gezegd, Blockchain heeft de potentie om het gehele financiële systeem en zelfs de wereldeconomie opnieuw uit te vinden.

    Comments are closed.

    Share via